Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Centre Tecnològic LEITAT - 25/10/2007


El LEITAT promou la innovació amb una jornada a Terrassa


Imatge del bus

L'autobús de la innovació del CDTI, es va instal·lar a la ciutat, juntament amb la jornada "Tecno-Emociona't; Una fusió de moda i tecnologia cap a la innovació", al mNACTEC, van completar l'agenda del passat 19 d'octubre.
Amb aquesta jornada, el Centre Tecnològic LEITAT pretén continuar amb la seva tasca de promocionar la innovació tecnològica com el pas definitiu per al desenvolupament econòmic i social del sector industrial.


El passat 19 d'octubre la ciutat de Terrassa va ser un dels pols centrals del camp de la innovació amb una Jornada de Difusió i Promoció impulsada pel Centre Tecnològic LEITAT. Durant tot el dia es va instal·lar al Parc dels Catalans l'autobús de la Innovació del CDTI (Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial). Aquesta jornada pretenia informar a empreses i investigadors sobre les ajudes, programes europeus o creació de noves empreses del sector de la innovació tecnològica. A la tarda, al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya es va celebrar la jornada TecnoEmociona't, amb la dissenyadora Laura Morata, de Madre Mía del Amor Hermoso y la Unitat de Transferència Tecnològica Leitat22@.

L'autobús del CDTI va incloure a la seva "Ruta de la Innovación" el Centre Tecnològic LEITAT i va estar a la ciutat de Terrassa durant tot el divendres. Recolzat en una creativa i atractiva proposta visual, aquest espai va pretendre apropar la tasca del CDTI en el camp de la Recerca, el Desenvolupament i la Innovació (R+D+i) estatal. En el seu interior van poder trobar panells informatius amb dades de les ajudes financeres de programes nacionals i europeus, o les possibilitats d'internacionalització per a empreses de base tecnològica, entre d'altres.

Tèxtils intel·ligents

Emmarcat en aquesta jornada de difusió de la innovació, el mateix divendres el LEITAT va portar a Terrassa la jornada "Tecno-Emociona't; Una fusió de moda i tecnologia cap a la innovació",que va ser presentada recentment a Barcelona dins del programa "Ciència Barra Lliure" del CosmoCaixa.

Sota el títol TecnoEmociona't, la dissenyadora Laura Morata, gerent de Madre Mía del Amor Hermoso i la Unitat de Transferència Tecnològica Leitat22@, van presetar un projecte consistent en donar a conèixer com els teixits intel·ligents es poden arribar a fusionar amb dissenys originals i quotidians, apropant l'ús de les noves tecnologies emergents a l'usuari i al seu ritme de vida.

Mascaretes per anar en bicicleta amb aromes a lavanda o herba fresca, para-sols climatitzats, o samarretes amb missatges que reaccionen amb la temperatura o vestits glow in teh dark, van ser presentats a la Sala Diésel del mNACTEC de Terrassa. Aquests prototips han estat realitzats conjuntament entre MMAH i el Centre Tecnològic LEITAT amb l'objectiu de presentar una reflexió de la moda com una emoció, a partir del diàleg entre el disseny i la tecnologia.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.