Butlletí Innovem Terrassa !!! - Ajuntament de Terrassa.
Butlletí "INNOVEM, TERRASSA!".
Decoració: Neurones.

Innovem Terrassa.

020 Juny 2011

Innpulso. Terrassa - Ciudad de la Ciencia y la innovación


En els darrers 3 mesos, Terrassa ha ingressat a la Comunitat de Ciutats Ariane, la xarxa de les ciutats europees destacades al sector aerospacial, s’ha integrat a l’Eurocampus de l’Euroregió Pinineus-Mediterrani i ha acollit la presentació de la convocatòria per a Catalunya del Concurs Europeu de Navegació per Satèl•lit (ESNC), organitzat pel CTAE.

Aquestes tres fites posicionen la nostra ciutat a nivell internacional i la situen com a referent en l’àmbit universitari, del coneixement, la recerca i la innovació. Tanmateix, obren noves línies de desenvolupament i possibiliten l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques amb d'altres ciutats i regions europees.
> Color Blau: Societat del Coneixement. NOTÍCIES SOCIETAT DEL CONEIXEMENT


:: Terrassa ingressa a la Comunitat de Ciutats Ariane, la xarxa de les ciutats europees destacades al sector aeroespacial

François Garay (centre), alcalde de Les Mureaux i president 2011 del CVA, amb Alfredo Vega, encarregat de defensar la candidatura de Terrassa, i Cécile Caron, Vice-President del Communauté d'Agglomération des Portes de l'Eure (CAPE)

Pertànyer a aquesta xarxa obre noves oportunitats per a la ciutat

La Comunitat de Ciutats Ariane (CVA per les seves sigles en francès), creada el 1998, és una associació de ciutats europees i empreses presents en elles amb interessos comuns sobre la matèria espacial i que participen de diferents maneres al programa europeu de llançadors Ariane de l'Agència Espacial Europea.

Universitat i Societat del Coneixement

Anar a la capçalera del butlletí

:: L'Ajuntament de Terrassa i el CTAE presenten un premi de navegació per satèl·lit

Logotip del premi

Es tracta de premiar les millors idees innovadores d'aplicació d'utilitats via satèl·lit

El Servei d'Universitat i Societat del Coneixement de l'Ajuntament de Terrassa i el Centre de Tecnologia Aeroespacial de Catalunya (CTAE), han presentat a Terrassa la convocatòria per a Catalunya del Concurs Europeu de Navegació per Satèl·lit (ESNC), organitzat pel CTAE.

Universitat i Societat del Coneixement


:: Terrassa s'integra a l'Eurocampus de l'Euroregió Pirineus-Mediterrani

Logotip Eurocampus

El projecte promou l'intercanvi de coneixements, la mobilitat d'estudiants, professors i investigadors dels diferents territoris i la cooperació en matèria d'innovació i investigació.

L'Eurocampus aplega més de 510.000 estudiants, 45.000 investigadors i 87 centres d'educació superior. Es tracta d'un projecte de col·laboració entre Catalunya, Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.

Universitat i Societat del Coneixement

Anar a la capçalera del butlletí

:: II Mostra del Coneixement d'Estiu 2011, una aposta pel coneixement, la recerca i la innovació

Logotip Mostra del Coneixement d'Estiu

La Mostra inclou sis cursos en l'àmbit dels idiomes, la salut, la música, el cinema i les ciències. Els cursos s'iniciaran el 5 de juliol i tenen una durada mitja de 20 hores, amb propostes de matí i tardes

Terrassa és la segona ciutat universitària de Catalunya i té una arrelada tradició acadèmica, no només en la formació universitària sinó també en la seva aposta per difondre i fer extensiva la formació de qualitat a l'abast de tota la ciutadania amb el compromís adquirit de fer de la nostra ciutat un municipi capdavanter pel que fa al coneixement, la recerca i la innovació.

Universitat i Societat del Coneixement


:: Noves beques de recerca per a universitaris

Treballant en un laboratori

La Regidoria de Universitat i Societat del Coneixement de l'Ajuntament de Terrassa convoca la primera edició de les beques de recerca per a estudiants universitaris amb l'objectiu de promoure la recerca al Campus Universitari de Terrassa i contribuir a la potencialitat del territori en aquest camp

Enguany s'atorgaran dues beques de 4500 euros cadascuna als treballs premiats, que han d'aspirar a apropar la ciència i la innovació a la població en general, especialment al col·lectiu dels joves, per tal d'afavorir la participació de més estudiants en el món de la recerca.

Universitat i Societat del Coneixement

Anar a la capçalera del butlletí

:: Noves Tecnologies Òptiques per a Aplicacions Industrials i V Workshop sobre Manufacturing Execution Systems, dues noves jornades de transferència Universitat - Empresa

Un moment de la jornada del CD6

Els grups de recerca CD6 i CGIP de la UPC, respectivament, han protagonitzat les dues trobades, a les que assistiren més de 40 empreses

Aquesta és una actuació emmarcada dins les Jornades de Transferència Universitat - Empresa organitzades pel servei d'Universitat i Societat del Coneixent de l'Ajuntament de Terrassa amb l'objectiu d'apropar els móns universitari i empresarial per tal que generin intercanvi de coneixements i posin en marxa projectes en comú. Es tracta de donar suport a la investigació en temes d'interès mutu universitat - empresa, tot enfortint les seves relacions per tal d'afavorir la recerca i la innovació aplicada.

Universitat i Societat del Coneixement


:: Terrassa acull la presentació del "Pol d'Innovació en òptica i salut"

L'Alcalde de Terrassa, Pere Navarro, fent la presentació

Es tracta d'una iniciativa dels ajuntaments de Terrassa i de la Conca del Ripoll per fomentar la connexió entre les infraestructures científico-tecnològiques de la zona i els clústers d'òptica i salut per tal de potenciar la seva repercussió sobre el territori

Amb els sistemes territorials d'innovació es pretén contribuir a la dinamització dels clústers per tal que es converteixin en pols d'atracció de talent, d'empreses innovadores i de generació de noves empreses de base tecnològica diferencial.

Ajuntament de Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

:: Un projecte de l'Ajuntament és elegit com a exemple de bones pràctiques

Logotip barris creatius

La iniciativa s'ha recollit en la publicació "Ciudades creativas"

El projecte "Barris Creatius" de l'Ajuntament de Terrassa ha estat elegit com a exemple de bones pràctiques per la Fundació Kreanta i l'Ajuntament de Saragossa i l'han inclòs en la publicació Ciudades Creatives que han editat.

Ajuntament de Terrassa


:: La web municipal estrena un sistema que converteix a veu els textos online

Imatge de la web

El de Terrassa és el primer ajuntament de Catalunya que implanta aquesta solució tecnològica.

Ajuntament de Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

> Color taronja: Universitats. NOTÍCIES UNIVERSITATS


Terrassa Universitària

:: Investigadors del Campus de la UPC a Terrassa creen un innovador sistema que estalviarà 15 milions d'euros anuals a les empreses d'energia eòlica a Espanya

Els investigadors mostrant el producte

És el primer sistema del món de predicció de fallides capaç d'analitzar totes les variables de funcionament d'un aerogenerador

La tecnologia, batejada com a iTesTiT, se sustenta en cinc patents catalanes que han donat lloc a una spin-off

UPC - Campus Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

:: El primer cotxe de radiocontrol que funciona amb anelles de llauna de refresc

Els investigadors mostrant el producte

El sistema de propulsió és 100 % net, tanca completament el cicle del producte i no genera CO2.

Aleix Llovet i Xavier Salueña, estudiant i professor, respectivament, de l'ETS d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa de la UPC, han desenvolupat dAlH2Orean, el primer cotxe de ràdio control que funciona amb anelles d'alumini de llaunes de refresc, o amb qualsevol altre residu d'alumini barrejat amb sosa càustica dissolta en aigua. El cotxe, que és fruit del projecte final de carrera d'Aleix Llovet, arriba als 30 km/h i la UPC ja l'ha patentat.

UPC - Campus Terrassa


:: Es construeix a l'ETSEIAT el primer avió solar espanyol desenvolupat per estudiants

Els investigadors treballant en el projecte

L'evolució del projecte fins assolir el primer vol es podrà seguir durant tres mesos a través de Facebook, Twitter i el blog sobre la recerca més jove de la UPC 'Arcitec'

Un equip de 7 estudiants d'enginyeria industrial i d'enginyeria aeronàutica de l'E.T.S. d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha començat a desenvolupar el prototip d'avió solar 'Solar Endeavour'. Aquest projecte, patrocinat i tutoritzat per l'empresa GTD, s'està construint amb tecnologia creada pels mateixos estudiants.

UPC - Campus Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

:: La UPC oferirà el curs 2011-2012 el primer postgrau a Espanya en vehicles elèctrics

Cotxe elèctric

Hi participa professorat de la UPC i d'empreses i institucions dels sectors de l'automoció i de l'energia. SEAT, Nissan, Applus+ i Endesa són algunes de les empreses col·laboradores

El Postgrau en Vehicles Elèctrics i Altres Tecnologies de Propulsió Aplicades a l'Automoció és pioner en tot l'Estat i neix per donar resposta les noves necessitats de la indústria automobilística.

Universitat Politècnica de Catalunya


:: Descobreixen a Geòrgia les evidències més antigues de la presència d'Homo erectus

Recreació dels homínids del jaciment de Dmanisi, utilitzant les eines que s'hi han trobat (Museu de l'excavació de Dmanisi, foto O. Oms).

L'homínid es podria haver originat a Euràsia fa 1,85 milions d'anys

Segons una recerca on hi ha participat la UAB, que es publica aquesta setmana a Proceedings, els primers Homo erectus es podrien haver originat a Euràsia, i no a Àfrica com es pensava fins ara. Els investigadors han trobat a Dmanisi (Geòrgia) restes d'utensilis que evidencien la presència d'aquesta espècie fa 1,85 milions d'anys, centenars de milers d'anys abans de la seva aparició a l'Àfrica.

UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA

Anar a la capçalera del butlletí

:: El Viagra ® podria reduir els símptomes de l'esclerosi múltiple

Gràfica que compara l'evolució dels símptomes clínics (l'eix "escala clínica") d'animals tractats diàriament amb sildenafil (Viagra®) a partir dels 18 dies de l'inducció de la malaltia (en color marró), amb animals sense tractament (en color ne

Investigadors de la UAB han descobert que el Viagra ® redueix dràsticament els símptomes de l'esclerosi múltiple en un model animal de la malaltia

L'estudi, publicat a Acta Neuropathologica, demostra una recuperació pràcticament total en el 50% dels animals en només 8 dies de tractament. Els investigadors confien que es podran dur a terme aviat assajos clínics en pacients, donat que es tracta d'un fàrmac ben tolerat i ja ha estat utilitzat per al tractament de la disfunció erèctil en alguns malalts d'esclerosi múltiple.

UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA


:: Descobert un nou neurotransmissor de potencial interès terapèutic en malalties neurològiques

Imatge del neurotransmissor

Un equip científic acaba de descobrir que l'àcid D-aspàrtic (D-Asp) és un nou neurotransmissor que pot tenir potencialment un ús terapèutic en la lluita contra malalties neurològiques com ara el Parkinson o l'esquizofrènia

Universitat de Barcelona

Anar a la capçalera del butlletí

:: Inaugurat el Centre de Recerca Agrigenòmica (CRAG), pioner en genètica molecular a Catalunya i a l'estat espanyol

Logotip CRAG

El CRAG és un clar exemple d'èxit de cooperació entre les administracions i les institucions pel que fa a la recerca

L'acte ha comptat amb la Ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, i del Secretari d'Universitats i Rercerca, Antoni Castellà.

Generalitat de Catalunya


:: Mart a Catalunya

Il·lustració de les morfologies reconegudes a Isona (Conca de Tremp, Lleida) i les seves "germanes gegants" en la superfície de Mart.

Un estudi coordinat per la UAB sobre l'origen i l'evolució d'unes peculiars morfologies originades per antigues descàrregues d'aigua subterrània al Prepirineu central català planteja nous interrogats a la recerca geomorfològica planetària

Semblants a uns petits volcans, aquestes formacions, descrites fins ara només a Austràlia, són molt similars a altres formes de mida gegantina localitzades a Mart. El seu estudi pot aportar llum nova sobre l'origen d'aquestes formacions i la recerca d'aigua al planeta vermell.

UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA

Anar a la capçalera del butlletí

:: Creada una càtedra d'empresa amb Galàctic Suite per impulsar la missió del 'Google Lunar X Prize'

Home a la lluna

L'empresa espacial catalana, promotora del primer hotel a l'espai i líder de l'únic equip íntegrament espanyol al Google Lunar X Prize, tindrà una càtedra d'empresa a la Universitat Politècnica de Catalunya per col·laborar en la investigació científica i el desenvolupament tecnològic de la missió lunar

Amb el suport de la Fundació per l'Exploració de l'Espai i la Lluna (FEEL), la càtedra d'empresa donarà trasnversalitat a un projecte que ja engloba universitats, grups de recerca, empreses privades de tot l'Estat i que busca el suport institucional per a aconseguir els recursos necessaris dels patrocinadors.

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA


:: Exalumnes de Direcció de Comerç i Distribució constitueixen ESCODIALUMNI

Seu d'ESCODI

Amb l'objectiu d'establir una relació continuada entre els exalumnes i la comunitat ESCODI

La carrera universitària de Direcció de Comerç i Distribució és la primera titulació universitària de retail al país.

ESCODI

Anar a la capçalera del butlletí

:: La UOC y Telmex crean una comunidad digital para impulsar el conocimiento y el uso de las TI

Presentant el projecte

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) y el Instituto Tecnológico Inttelmex han firmado un convenio para crear una «comunidad digital de investigación e innovación académica»

Un espacio de colaboración e interacción destinado a instituciones de educación superior mexicanas e internacionales, las cuales trabajarán en red intercambiando contenidos digitales para promover el uso de las tecnologías de la información (TI).

Universitat Oberta de Catalunya


:: La UOC investigará el sector musical en un proyecto del festival Primavera Sound

Logotip Primavera Sound

La iniciativa surge con la intención de detectar, analizar y estimular nuevas dinámicas en las prácticas musicales.

Con la intención de observar la evolución de distintas prácticas musicales, los expertos analizarán cómo se relacionan las políticas culturales con el contexto creativo y el consumidor local y cómo intervienen la industria y los diferentes agentes sociales en este marco.

Universitat Oberta de Catalunya

Anar a la capçalera del butlletí

:: La aplicación del Campus Virtual para iPad recibe un premio de IMS Global Consortium

Foto Ipad

Se trata de la primera aplicación de conexión a entornos virtuales de aprendizaje para iPad del Estado español

La aplicación que adapta el Campus Virtual de la UOC al dispositivo iPad, desarrollada por la UOC y Orange, ha sido premiada en el congreso anual Learning Impact 2011 de California por su gran utilidad en los sistemas de aprendizaje en línea.

Universitat Oberta de Catalunya


:: Estudiantes de la UdL y la UOC reconocidos por un nuevo producto lácteo innovador

De izquierda a derecha, Laura Rubió, Xavier Gallart, Aida Serra y Alba Barbero

Los estudiantes que han llevado a cabo este proyecto pretenden combinar texturas y aromas diferentes, mezclando los sabores tradicionales con el aspecto funcional y saludable del alimento

El respeto al medio también ha sido uno de los puntos que se han tenido en cuenta en el desarrollo del producto, de modo que se ha llevado a cabo un proceso tecnológico de residuos cero.

Universitat Oberta de Catalunya

Anar a la capçalera del butlletí

:: La UPC, primera universidad española que obtiene el certificado europeo de accesibilidad Euracert en su campus virtual

Logo UPC net

Atenea, la plataforma de e-learning de la Universidad Politécnica de Cataluña que desarrolla y administra UPCnet se convierte en la primera del Estado que obtiene un certificado europeo de accesibilidad

Universitat Politècnica de Catalunya


:: Nueva Ley de la Ciencia, la Tecnología y la Innovación

Logotip MICINN

La Ley de la Ciencia, la Tecnología y la Innovación deroga la Ley de Investigación Científica y Tecnológica de 1986, estableciendo un marco general para el fomento y la coordinación de la investigación científica y técnica con el fin de contribuir al desarrollo sostenible y al bienestar social mediante la generación y difusión del conocimiento y la innovación

Ministerio de Ciencia e Innovación

Anar a la capçalera del butlletí

:: España es la novena potencia mundial y la quinta potencia europea en producción científica, con 49.563 documentos publicados en 2008

Investigant amb un microscopi

En la última década, España ha escalado un puesto en el ranking mundial y ya solo es superada por EEUU, China, Reino Unido, Alemania, Japón, Francia, Canadá e Italia

Desde el punto de vista de la producción científica, en España, el sector universitario produce el 66,13% de los artículos publicados, lo que la sitúa en primera posición.

INNPULSO


:: Publicat l'informe de l'OCDE sobre el paper de les universitats en el desenvolupament econòmic de Catalunya

Portada de l'informe

L'informe aporta informació extensa sobre el paper de les universitats en el desenvolupament de Catalunya i fa recomanacions en àmbits com la formació del capital humà, el sistema d'innovació, i el desenvolupament cultural, social i mediambiental

DIUE

Anar a la capçalera del butlletí

:: La recerca catalana aposta per les 'spin-offs'

Figures pujant escales

Abans del 2001, de les universitats espanyoles només havien nascut 18 'spin-offs'. Ara n'hi ha centenars, moltes d'elles catalanes.

Les 'spin-offs' són empreses creades per científics d'una universitat o entitat de recerca, amb l'acord de la institució, per explotar directament el resultat fruit de la seva investigació

RECERCAT


:: Nace la Red Temática Española de Linked Data para la transferencia de conocimientos entre investigadores

Imatge LinkedData

Una veintena de grupos de investigación españoles, que aglutinan a más de 150 investigadores de 18 universidades, han creado la Red Temática Española de Linked Data

La finalidad es facilitar el intercambio y transferencia de conocimientos, incluso con investigadores españoles que se encuentren trabajando en el extranjero en áreas relacionadas, así como de aumentar la visibilidad internacional de la investigación española en Linked Data.

Fundació institució catalana de suport a la recerca

Anar a la capçalera del butlletí

> Color Verd: Empreses. NOTÍCIES EMPRESES


:: Extractor fotovoltaico y papelera compactadora autónoma, dos de las innovaciones desarrolladas por Innova Green

Papera Compacta

Innova Green Energy, empresa catalana con sede en Terrassa, ha presentado dos casos de éxito con productos totalmente innovadores: el extractor fotovoltaico y la Papelera compactadora autónoma, alimentada con energía solar

En el primer caso, se trata de un sistema de ventilación forzada mediante energía solar fotovoltaica, una solución ecológica y sin coste energético. Respecto a la papelera SNCompact, utiliza una tecnología que le permite almacenar hasta 5 veces más basura que una papelera convencional del mismo tamaño.

Innova Green Energy

Anar a la capçalera del butlletí

:: Nace Lykera Biotech, empresa focalizada en las terapias innovadoras para el tratamiento del càncer

Logotip de l'empresa

La empresa centrará sus actividades inicialmente en el mundo de los fármacos biológicos, orientándose hacia una terapia oncológica personalizada

Leitat


:: ALT - Audiovisual LivingLab Terrassa, el primer living lab especialitzat en audiovisuals

Logotip

S'ha constituït com una plataforma innovadora arrelada al territori i a la ciutadania que origina processos d'innovació de nous serveis i productes de l'àmbit audiovisual que les empreses involucrades estan interessades en desenvolupar

L'ALT, liderat pel Parc Audiovisual de Catalunya, forma part de la Xarxa Europea de Living Labs i compta amb el reconeixement del Ministerio de Ciencia e Innovación.

Parc Audiovisual de Catalunya

Anar a la capçalera del butlletí

:: TELSTAR lanza un nuevo sistema de carga y descarga de viales liofilizados especialmente diseñados para operar en entornos asépticos

Logotip Telstar

La última innovación de Telstar para aplicaciones de liofilización farmacéutica se basa en un patentado sistema compacto de accionamiento con bandas de acero

Compatible con aislador, este innovador sistema de descarga inicia una nueva tendencia en sistemas de liofilización seguros y compactos que interactúan con zonas asépticas ISO5

Telstar


:: EUROFRAGANCE presenta: el olor del Cosmos

Logo fragància astronauta

La compañía recrea el olor del Espacio interpretando los relatos de los astronautas

Estos profesionales han relatado cómo huelen sus trajes, sus cascos y sus guantes al volver a la nave tras un paseo espacial. Para describirlo lo asimilan a aromas tradicionales a los que pueden equipararlo: un olor agradable, mezcla de hierro fundido y carne a la brasa.

EUROFRAGANCE

Anar a la capçalera del butlletí

:: El Llibre de la Vida, una innovadora manera de recollir els records de les persones

Logo Llibre de la vida

La Missió del projecte és disposar d'un llibre virtual amb imatges, textos, àudios o vídeos que recullin aquells esdeveniments quotidians que ha viscut una persona al llarg de la seva vida, per tal d'ajudar a recordar com els va viure i recordar-nos-ho a tots

El Llibre de la Vida té com a objectiu que cada persona pugui realitzar el seu llibre de la vida i explicar en ell els seus records, de tal manera que no es perdi mai aquest valor immaterial de les persones, que caldria considerar com un valor a preservar per tots els pobles del món.

Creat360


:: Checkpoint presenta un sistema inteligente para gestionar las colas en los establecimientos

Imatge del Turn-o-matic a una botiga

METO, la división líder de soluciones rentables e innovadoras de merchandising y etiquetado manual para el mercado minorista mundial de Checkpoint Systems, presenta TURN-O-MATIC PRO, un sistema de gestión de turnos que mejora el servicio al cliente en el establecimiento

Checkpoint

Anar a la capçalera del butlletí

:: Sea Electric Waves desenvolupa un sistema per obtenir energia elèctrica a partir de les onades del mar

Prototip instal.lat al port de Sant Feliu de Guíxols

L'empresa catalana Sea Electric Waves ha desenvolupat una tecnologia pròpia per extreure energia a partir de les onades del mar i convertir-la en electricitat

El projecte ha participat del programa de suport a les empreses de base tecnològica d'ACC1Ó, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana adscrita al Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Recercat


:: Desvelando los secretos del corazón

Jugador del RCD Mallorca mostrando una de las prendas de NUUBO

Una nueva tecnología desarrollada en España, y denominada BlendFix®, permite de una forma sencilla la monitorización del electrocardiograma del corazón (ECG) en entornos no supervisados por médico, y con un impacto mínimo en la vida del paciente

LEITAT

Anar a la capçalera del butlletí

:: La Cambra de Terrassa ha lliurat els premis cambra 2011, en un acte presidit per artur mas, president de la generalitat de catalunya

Foto de grup de l'acte de lliurament

L'acte, marcat per la commemoració del 125è aniversari de l'entitat, va comptar amb una participació de més de 500 empresaris i representants del món econòmic, polític i institucional

La Cambra va guardonar a 12 empreses de la seva demarcació, que han destacat en diferents àmbits i que han contribuït a potenciar el desenvolupament econòmic i social del territori.

Cambra de Comerç de Terrassa


:: Reparaciutat guanya el 1r. premi al millor Web atorgat per l'Associació d'Usuaris d'Internet

Logotip Open Data Cities, l'empresa que ha creat Reparaciutat

Es tracta d'una aplicació gratuïta per a web i smartphones (Android, iPhone i, properament, altres entorns) que permet als ciutadans informar de las incidències i desperfectes en la via pública als nostres municipis

Open Data Cities

Anar a la capçalera del butlletí

:: ASCAMM participará en proyectos de investigación tecnológica en chile

Reunits representants d'ASCAMM amb la Universidad Técnica Federico Santa María de Chile

Ha suscrito, recientemente, un convenio de colaboración con la Universidad Técnica Federico Santa María de Chile

La Fundación Ascamm, Centro Tecnológico de referencia internacional en tecnologías de diseño y producción industrial y uno de los principales miembros que forman parte de TECNIO, la red que potencia la tecnología diferencial, la innovación empresarial y la excelencia en Catalunya, participará en distintos proyectos de investigación tecnológica que se desarrollarán a lo largo de los próximos años en Chile.

ASCAMM


:: Sensofar se internacionaliza con la apertura de una oficina en Estados Unidos

Logotip Sensofar

La compañía duplicó la facturación en el ejercicio 2010 apoyándose en la distribución internacional de sus innovaciones y en su acuerdo con la multinacional de lentes Leica

Sensofar, compañía especializada en el desarrollo, fabricación y comercialización de soluciones de metrología óptica, ha anunciado que abre oficina en Arizona, Estados Unidos, impulsada por el éxito de sus innovaciones en el campo de la metrología óptica durante sus diez años de existencia.

Sensofar

Anar a la capçalera del butlletí

:: La Agrupació d'Empreses Innovadores Tèxtils participa a la fira internacional dels tèxtils d'ús tècnic a Frankfurt

Stand de l'Agrupació a la fira

La innovació és la principal característica diferencial d'aquest esdeveniment.

La Fira i el Congrés Techtextil, que cada dos anys es celebren a Messe Frankfurt, s'han consolidat com l'exponent més important dels tèxtils d'ús tècnic i les teles no teixides.

Agrupació d'Empreses Innovadores TèxtilsTambé us pot interessar

 • (Nova finestra) http://www.orbital40.com
 • (Nova finestra) http://www.ca.globaltalentnews.com/
 • (Nova finestra) http://www.gencat.cat/economia/ur/butlleti/recercat/10518606.html
 • (Nova finestra) http://www.gencat.cat/economia/ur/pnri/
 • (Nova finestra) http://www.acc10.cat/acc10/cat/
 • (Nova finestra) http://innovaciocompetitiva.com/
 • (Nova finestra) http://www.terrassa.upc.edu/enews/
 • (Nova finestra) http://www.leitat.org/comunica/LEITATalk/num74/cast/leitat.htm
 • (Nova finestra) http://www.cecot.es/cecotxpress/
 • (Nova finestra) http://www.uab.es/uabdivulga/
 • (Nova finestra) http://www.acc10.cat/en/
 • (Nova finestra) http://www2.terrassa.cat/ajuntament/foment/index.htm
 • (Nova finestra) http://www.bcn.cat/innova
 • (Nova finestra) http://www.parcaudiovisual.cat/pdf/torax_magazine/cat_juny_2010.pdf

Politica de Privacitat

Tota informació personal relacionada amb la subscripció al butlletí "Innovem, Terrassa!!!" és considerada estrictament confidencial.

Es pot fer ús de la informació publicada a aquest butlletí sempre i quan es citi la font de procedència.

Els signants de les notícies són els únics responsables d'assegurar-se que el material remès per a la seva inclusió en el butlletí compleix amb les lleis que en cada cas puguin ser d'aplicació. El titular del butlletí no serà responsable de qualsevol error, inexactitud o irregularitat que puguin contenir els continguts emesos pels col·laboradors.