Butlletí Innovem Terrassa !!! - Ajuntament de Terrassa.
Butlletí "INNOVEM, TERRASSA!".
Decoració: Neurones.

Innovem Terrassa.

005 Setembre 2007

Al setembre de 2006 vam editar el primer butlletí digital “Innovem, Terrassa!!!” que, amb aquest nou número, compleix un any. Des de Societat del Coneixement de l’Ajuntament de Terrassa volem agrair a tots aquells que han dipositat la seva confiança en aquesta iniciativa. Són empreses, institucions, universitats i ciutadans i ciutadanes que fan d’aquest projecte una realitat. Esperem seguir sent una eina referencial en matèria d’innovació durant molts anys més! Moltes gràcies a tothom!


> Color Blau: Societat del Coneixement. NOTÍCIES SOCIETAT DEL CONEIXEMENT


:: Conferència final del projecte E-teams a Brussel·les, en el marc dels Open Days.

Logotip E-teams

Iniciat al setembre de 2004, el projecte europeu en el que han participat Societat del Coneixement i Relacions europees i internacionals de l'Ajuntament de Terrassa, presentarà conclusions el proper 9 d'octubre.

L'objectiu de l'E-teams és promoure l'emprenedoria i millorar la situació de les petites i mitjanes empreses d'arreu d'Europa.

Universitat i Societat del Coneixement de Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

:: FLY INN Terrassa 2007

Del 29 de setembre al 4 d'octubre tindrà lloc a la nostra ciutat el FLY-IN TERRASSA 2007 amb motiu de la recent incorporació de Euroavia Terrassa a EUROAVIA (Associació Europea d'Estudiants Aerospacials).

Fundada l'any 1959, EUROAVIA està totalment organitzada per estudiants d'Enginyeria Aeronàutica d'arreu d'Europa. Actualment, està present en més de 18 països amb més de 32 seus i amb un total de 1300 membres. Entre aquestes seus trobem Aache, Delft, Ankara, Budapest, Londres, Paris, Milan, Madrid i, darrerament, Terrassa, entre d'altres.

Universitat i Societat del Coneixement de Terrassa


:: Inici del curs acadèmic universitari 2007-2008

L'oferta formativa universitària de la ciutat per aquest curs és de 66 titulacions i 81 màsters i postgraus

Com a novetat s'impartiran per primera vegada 5 màsters i postgraus

Universitat i Societat del Coneixement de Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

:: Tornada a les sessions formatives dels participants a la segona edició de l'aula d'automatització i robòtica.

El 19 de setembre va tenir lloc la primera de les sessions formatives, desprès de les vacances escolars, dels alumnes de l'aula d'Automatització i robòtica.

Es reprenen les sessions de formació i tutorització en què participen els estudiants i professors dels centres, de 2 hores de duració cada una, realitzades en el Laboratori de Robòtica i CIM del departament d'ESAII de la Universitat Politècnica de Catalunya, Campus Terrassa.

Universitat i Societat del Coneixement de Terrassa


:: Telefónica tria Terrassa com a escenari per a instal·lar el 4t. Centre de Dades de l'Estat espanyol i el segon de Catalunya.

El centre gestionarà les infrastructures tecnològiques de gairebé 130 empreses de Catalunya i d'altres Comunitats Autònomes.

Ajuntament de Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

:: Terrassa acull per primer cop el curs de música del segle XX-XXI

És l'únic d'aquestes característiques que s'organitza a l'Estat Espanyol

L'Escola Municipal de Música-Conservatori de Grau Mitjà de Terrassa va acollir el passat mes de juliol el XVII Curs de música del segle XX-XXI, una iniciativa única a l'Estat Espanyol amb la qual es pretén difondre i divulgar la música del segle XX

Ajuntament de Terrassa


:: El Jardí de les Percepcions ha estat escollit finalista del concurs "Ciencia en Acción" que premia projectes de divulgació científica

planol jardi de les percepcions

La final tindrà lloc a Saragossa a l'octubre

El Jardí de les Percepcions serà un dels finalistes a la vuitena edició del concurs "Ciencia en Acción", que premia treballs de professors de ciències de tots els nivells i de divulgadors de tota mena. Aquest museu a l'aire lliure ubicat al Parc de Vallparadís opta al premi de la categoria "Treballs de divulgació científica en suports diversos" juntament amb cinc finalistes més

Ajuntament de Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

:: La passarel·la de vianants de les esglésies de Sant Pere rep una menció especial a la bienal española d'Arquitectura

Foto de la pasarel·la

L'alcalde va recollir el premi a Comillas (Cantàbria)

Aquesta tardor, tanmateix, s'inclourà a l'exposició "Construccions Patents. Nova Arquitectura feta a Catalunya" del Museu d'Arquitectura d'Alemanya

Ajuntament de Terrassa


> Color taronja: Universitats. NOTÍCIES UNIVERSITATS


Terrassa Universitària

:: Quatre milions de documents de la II Guerra Mundial i del nazisme es restauren amb tecnologia sorgida de la col·laboració entre la UPC i l'empresa CSC

Foto UPC llibres

CSC és una empresa creada a partir de patents de la UPC i ubicada al Campus de Terrassa, i amb la qual la universitat col·labora per aportar innovacions i fer transferència de tecnologia a partir de diversos convenis.

UPC - Campus Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

:: La UAB i el Ministeri de Medi Ambient signen un conveni per impulsar un centre capdavanter en estudis mediambientals europeus

L'ETC-LUSI elabora informes per a l'Agència Europea del Medi Ambient per tal d'orientar la política mediambiental de la UE.

Universitat Autònoma de Barcelona


:: MERCADONA s'implica en la formació dels futurs graduats en Direcció de Comerç i Distribució, la nova titulació que imparteixen ESCODI i la UAB

Moment de la signatura

MERCADONA aporta beques i recursos pedagògics per a la primera titulació universitària en comerç i distribució d'Espanya.

ESCODI - Escola Superior de Comerç i Distribució

Anar a la capçalera del butlletí

:: La UOC facilita un punt de treball basat en programari lliure a tots els estudiants

La Universitat Oberta de Catalunya posa a disposició dels estudiants de titulacions homologades en català i castellà un punt de treball basat en programari lliure. Aquesta iniciativa, ara oberta a totes les titulacions de la UOC, va començar el curs acadèmic passat amb un projecte pilot que van seguir 7.000 estudiants de les enginyeries informàtiques. El 70% d'aquests estudiants van considerar positiva la iniciativa.

Universitat Oberta de Catalunya


:: Un equip d'estudiants de l'ETSEIAT participa amb èxit en un concurs universitari europeu de construcció d'aeronaus radiocontrolades

els estudiants

L'equip de la UPC va participar amb un prototipus d'avió molt innovador, poc convencional i de disseny arriscat tipus biplà-tandem, amb dues ales, una més avançada que l'altra.

UPC - Campus Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

:: Doctors a la UPC per canviar el món.

Logotip UPC

El programa de doctorat de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC emergeix com a important agent de canvi.

La Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC, amb seu al Campus de Terrassa, s'ha consolidat com un important agent de canvi gràcies al seu programa de doctorat, que actualment forma 76 doctors. Aquest programa de doctorat està tant sol·licitat arreu del món que només poden accedir-hi 3 estudiants de cada 10 que ho sol·liciten. Les tesis doctorals i els treballs de recerca que genera es posen a la pràctica a diferents indrets del món. La Diputació de Barcelona, per exemple, compta amb indicadors de mesura de la sostenibilitat desenvolupats per investigadors d'aquest programa.

UPC - Campus Terrassa


:: Premis FIAC Idiomes als 10 millors estudiants.

Lliurament de premis

A FIAC sabem que per aprendre un idioma és necessari un ensenyament de qualitat i alhora un esforç i dedicació per part de l'alumne.

Per tal de premiar aquest esforç, FIAC ha creat els guardons de reconeixament als 10 millors estudiants de l'any.

FIAC Idiomes

Anar a la capçalera del butlletí

:: El Centre Universitari de la Visió va organitzar a l'EUOOT les Jornades de cirurgia refractiva amb els experts de més prestigi del país

logotip UPC

Cada any més de 200.000 persones s'operen els ulls per solucionar deficiències de la visió.

UPC - Campus Terrassa


:: Es fan públics els resultats del Projecte Internet Catalunya, PIC

Web cam. El video augmenta la seva presència a la xarxa.

Ha estat desenvolupat per l'IN3, l'institut de recerca de la UOC

Aquest projecte ha estudiat les transformacions de la societat catalana induïdes per l'ús d'internet, en tots els àmbits de la vida social, empresarial i administrativa. També ha estudiat el conjunt de la societat, l'economia i les institucions per establir la relació entre la tecnologia i la societat.

Universitat Oberta de Catalunya

Anar a la capçalera del butlletí

:: La UPC i la Technical University Brauhsneig d'Alemanya redissenyen la titulació d'Enginyeria Mecànica a Sèrbia d'acord amb el tractat de Bolonya.

El primer any d'implantació d'aquest nou model, el nombre d'estudiants matriculats s'ha triplicat

Un grup de professors i investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) al Campus de Terrassa i de la Technical University Brauhsneig (TUB, Alemanya) han redissenyat els plans d'estudi i el model docent de la titulació d'Enginyeria Mecànica a les tres universitats sèrbies on s'imparteix, segons les directrius de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).

UPC - Campus Terrassa


:: El grup de recerca KISON, de l'IN3 de la UOC, participarà en dos projectes de recerca amb important reconeixement estatal

A grans trets, els dos projectes que es desenvoluparan tenen com a objectiu conciliar els sistemes de seguretat de dades i de protecció de drets d'autor en les tecnologies digitals amb el dret de confidencialitat de les persones que fan servir aquests sistemes.

Universitat Oberta de Catalunya

Anar a la capçalera del butlletí

:: El Centre Universitari de la Visió esdevé clínica de salut visual integral per l'acord entre la UPC i CIMA.

L'ampliació de serveis s'iniciarà al 2008 al nou edifici del CUV a Terrassa.

El CUV comptarà amb els oftalmòlegs del Centre Internacional de Medicina Avançada (CIMA) per incloure nous serveis d'oftalmologia i cirurgia refractiva. Es farà recerca en salut visual i tecnologies d'ús quirúrgic i es donarà suport a la formació de l'estudiantat.

UPC - Campus Terrassa


:: L'Internet Interdisciplinary Institute (IN3), l'institut de recerca creat per la UOC, renova el seu web.

Logotip IN3

El nou web vol, principalment, promoure la difusió de l'activitat científica de la Universitat, centrada en l'anàlisi interdisciplinària de la societat de la informació, i donar a conèixer l'activitat de recerca que es desenvolupa en el marc dels programes i grups de recerca de l'IN3.

Universitat Oberta de Catalunya

Anar a la capçalera del butlletí

:: El campus de la UPC a Terrassa va ingressar gairebé set milions d'euros per projectes de recerca l'any 2006.

El 67% dels projectes, que sumen el 45% del total dels ingressos, s'han realitzat amb empreses.

UPC - Campus Terrassa


> Color Verd: Empreses. NOTÍCIES EMPRESES


:: CIRCUTOR controlarà l'energia de Burj Dubai, la torre més alta del món

Imatge

La firma preveu facturar 114 milions d'euros durant l'exercici actual

El control energètic de Burj Dubai, la torre més alta del món, estarà gestionat per l'empresa CIRCUTOR. La companyia catalana ha guanyat un concurs públic en el qual participaven més d'una dotzena d'empreses del sector. La torre Burj Dubai, que actualment està en fase de construcció, mesurarà més de 800 metres.

CIRCUTOR

Anar a la capçalera del butlletí

:: Entrevista a Enric Banda, President d'Euroscience i copresident d'ESOF2008

Fotografica Enric Banda

En què consisteix exactament l'Euroscience Open Forum (ESOF)? Quins són els seus objectius?

Per respondre aquesta pregunta, comencem per Euroscience que és l'ens promotor d'ESOF. Euroscience és una associació independent de científics de més de 40 països diferents, que està oberta a professionals, gestors de ciència, polítics, professors, estudiants de doctorat, enginyers, empresaris i ciutadans en general interessats en la ciència, la tecnologia i la seva interacció amb la societat.

ESOF2008


:: Innovador sistema de descomptes en les assegurances familiars

Caixa Terrassa retorna cada any una part de les primes pagades de les assegurances

Caixa Terrassa ha posat en marxa un sistema de descomptes a la línia d'Assegurances Família, que consisteix a retornar cada any una part de les primes pagades de les assegurances contractades globalment a nivell familiar.

Caixa Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

:: GICO SISTEMAS DE GESTIÓN presenta 360 PRL

Logotip GICO Sistemas de Gestión

Una solució informàtica nova i innovadora per gestionar la prevenció de riscos laborals.

REMIND


:: El Taulell d'anuncis, una nova secció al terrassa.net

Taulell d'anuncis

Des del Terrassa.net iniciem aquesta nova secció per a potenciar la interacció entre els ciutadans i obrir un nou servei que resulti útil per tothom

Terrassa.net

Anar a la capçalera del butlletí

:: L'FCRI recull 600 cursos al nou Directori de Màsters i Postgraus a Catalunya 2007 tot destacant especialment les ofertes interuniversitàries

Es tracta d'una eina pràctica per impulsar la formació continuada dels joves catalans publicada el passat 13 de setembre en col·laboració amb els diaris La Vanguardia i l'Avui

FCRI - Fundació catalana per la recerca i la innovació


:: Ilimit ofereix un nou concepte en telefonia: la veu IP dirigida a empreses

Logotip Ilimit

Aquest nou servei pretén apropar a les empreses aquesta tecnologia, utilitzada ja per moltes d'elles en les seves trucades a l'estranger, al seu sistema de telefonia interna perquè disposin d'un preu més econòmic i a la vegada una gran funcionalitat.

Ilimit

Anar a la capçalera del butlletí

:: Trobada entre la Patronal Cecot i l'Unicem

Visita Unicem

La coordinació i el treball en xarxa també entre organitzacions empresarials

El president d'UNICEM, (Unión Comarcal de Empresarios del Este de Madrid), Enrique Piqueras, i el socio-director general de HEI (Empleo e Innovación), Gabino Diego Díaz, s'han reunit recentment amb el president de la Cecot, Antoni Abad i el secretari general, David Garrofé, amb l'objectiu d'establir vies de cooperació en la gestió de les entitats en l'àmbit de la formació, la innovació i l'intercanvi d'experiències

Cecot


:: La Cambra ha impulsat la creació de 115 empreses en el període 2006/07

Augmenta el nombre de projectes innovadors assessorats pel Servei de Creació d'Empreses

La Cambra impulsa un nou servei de seguiment per a les empreses de nova creació

La Cambra - Cambra de Comerç de Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

:: Mútua de Terrassa col·labora en un estudi internacional que identifica les principals variants genètiques implicades en la resposta al virus de la SIDA

Dr. David Dalmau

Una co·laboració internacional entre investigadors d'Europa, Austràlia i Estats Units ha desentrellat alguns dels misteris genètics que expliquen perquè algunes persones mantenen de forma natural el virus de la SIDS (VIH) a nivells gairebé indetectables, mentre d'altres en perden el control ràpidament

Grup Mútua de Terrassa


:: El LEITAT participa a la Conferencia Euro-Mediterránea sobre Recerca i Innovació al sector tèxtil, celebrada a Egipte

Un moment de la jornada

L'experiència del Centre Tecnològic LEITAT en el desenvolupament de projectes d'R+D que arriben al mercat industrial, va centrar una de les ponències de la conferència celebrada a El Cairo.

Centre Tecnològic LEITAT

Anar a la capçalera del butlletí

:: La Innovació, eix fonamental del fòrum tèxtil per a guanyar competitivitat en el sector

Reunió forum tèxtil

El passat dia 11 de juliol va tenir lloc a la seu de l'Institut Industrial de Terrassa la tercera reunió plenària del Fòrum Tèxtil, en la que es van aprovar les diferents accions que es portaran a terme després de l'estiu

Institut industrial de Terrassa


:: El Conseller de medi ambient lliura l'EMAS a la Cambra de Terrassa

Cambra de Terrassa

És la primera Cambra de Comerç catalana a obtenir el registre EMAS

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa va rebre el dimecres dia 4 de juliol, la certificació EMAS de la mà del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar. És tracta de la primera Cambra de Comerç de Catalunya a obtenir aquesta certificació.

La Cambra - Cambra de Comerç de Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

:: El correu electrònic no desitjat o Spam, genera grans pèrdues de temps en la gestió diària de l'empresa

reunió de cecot

En el marc de les accions sobre difusió de tecnologies que la Fundació Cecot Innovació duu a terme, s'ha celebrat a la seu de la patronal Cecot una jornada per presentar una plataforma d'e-mail segur per a Caixes d'Estalvi i Entitats Financeres anomenada Ironport

Cecot


:: Inauguració de TryScience, quiosc interactiu, donació d'IBM

quiosc interactiu

IBM i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya presenten el TryScience: un quiosc informàtic interactiu que ajuda als estudiants a investigar, descobrir i experimentar amb la ciència

Mnactec - Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Anar a la capçalera del butlletí

:: Nou servei T'ho portem de Casanovas Selecció

Casanovas Selecció

Innovació i creativitat en el món del subministrament de productes alimentaris a casa

Una empresa centenària que segueix oferint alternatives innovadores en el servei a domicili, i en l'alta qualitat dels productes "Club Selecció" que ofereix en el nou servei "T'ho portem"

Casanovas selecció


:: La Cambra de Terrassa acull una trobada internacional per promoure el Foment de l'esperit emprenedor al sud-oest europeu

cambra de comerç

Reconeixement a la tasca de foment emprenedor de l'entitat cameral

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa va acollir una trobada promoguda pel Consell General de Cambres de Catalunya i la Cambra de Comerç i Indústria de Toulouse (França)

La Cambra - Cambra de Comerç de Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

:: L'agència de publicitat Dfusio continua revolucionant Terrassa amb creatius i novedosos suports publicitaris: La rotulació de les cabines de Telefónica.

Foto cabina

Buscar nous suports, noves idees, noves vies de publicitat a Terrassa és el repte de l'agència de publicitat de Terrassa, Dfusio.

Gràcies a un acord revolucionari i pioner amb Telefónica Espanya, Dfusio ha aconseguit el permís en exclusiva per col·locar publicitat a les cabines de Teléfonica de tota la ciutat de Terrassa i Matadepera.

Dfusió


:: Tirotito tirotito ti

Logotip Remind

El valor sensorial

Possiblement aquest titular és un dels elements d'identificació més importants del món de la telefonia mòbil, tot compartint protagonisme amb el Hello Moto, segurament si els dic Nokia i ho intenten taral·lejar ràpidament ho relacionaran.

REMIND

Anar a la capçalera del butlletí

:: Empreses de la Unió Empresarial Metal·lúrgica visiten la fira Hannover Messe

Logotip Unió Empresarial Metalúrgiques

La Unió Empresarial Metal·lúrgica organitzà una visita a la Fira Hannover Messe. Aquesta fira s'ha convertit ja en l'esdeveniment líder en novetats tecnològiques, no només a nivell europeu sinó també a nivell global

Cecot


:: Caixa Terrassa posa en marxa un servei d'alertes pel mòbil i per correu electrònic

Hall de Caixa Terrassa

Dins de les noves realitzacions de la Banca Electrònica, Caixa Terrassa ha posat en marxa un servei d'alertes, a través de missatges SMS al telèfon mòbil o per correu electrònic

La finalitat és oferir als clients una nova fórmula per estar informat a l'instant de les variacions que interessin referides a comptes, targetes, fons d'inversió i valors

Caixa Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

:: El ministerio de salud de Indonesia visita Mútua de Terrassa

Mutua de Terrass

La iniciativa forma parte de un proyecto de gira financiado por la Unión Europea para mejorar el sistema de atención primaria en el archipiélago asiático

Mútua de Terrassa


:: Més d'un miler de persones i empreses s'han donat d'alta al portal de l'ocupabilitat i la formació de Terrassa

El portal ha rebut prop de 7.000 visites en menys de quatre mesos

El Portal de l'Ocupabilitat i la Formació de Terrassa (POF), que va entrar en servei el passat 20 de febrer, compta ja amb 1.048 usuaris registrats, entre persones que busquen feina i empreses que oferten llocs de treball

Ajuntament de Terrassa

Anar a la capçalera del butlletí

També us pot interessar

  • (Nova finestra) http://www.terrassa.upc.edu/enews
  • (Nova finestra) http://www.leitat.org/bulletins/bulletin_html.php?id=18&id_language=ca
  • (Nova finestra) http://www.info.euncet.es/
  • (Nova finestra) http://www.leitat.org/comunica/Newsmaterials/num1/cast/
  • (Nova finestra) http://www.uab.es/uabdivulga/
  • (Nova finestra) http://www.cecot.es/cecotxpress/
  • (Nova finestra) http://www.xarxainnovaccio.net/newsletters/10/newsletter_07_07.html
  • (Nova finestra) http://www.fcri.es
  • (Nova finestra) http://www.esof2008.org/?id=123

Politica de Privacitat

Tota informació personal relacionada amb la subscripció al butlletí "Innovem, Terrassa!!!" és considerada estrictament confidencial.

Es pot fer ús de la informació publicada a aquest butlletí sempre i quan es citi la font de procedència.

Els signants de les notícies són els únics responsables d'assegurar-se que el material remès per a la seva inclusió en el butlletí compleix amb les lleis que en cada cas puguin ser d'aplicació. El titular del butlletí no serà responsable de qualsevol error, inexactitud o irregularitat que puguin contenir els continguts emesos pels col·laboradors.